Direktlänk till inlägg 14 juni 2013

Kapitel 29

Av Hon som skriver - 14 juni 2013 09:58

Den lördagseftermiddagen var ganska spänd. Draco övertalat Jillian att följa med några dagar tidigare och Amanda försökte hela tiden övertala Jillian att hon också skulle få följa med, men Jillian ville inte att Amanda skulle hamna i trubbel, hon hade aldrig förlorat några poäng än. Det hade inte Jillian heller gjort för den delen, men Draco var hennes "kusin" och hon kände sig tvungen nu när hon hade lovat. 

"Snällaaa!" sa Amanda när de satt och åt middag i Stora Salen. "Jag viiiill!" 

"Vill du bli upptäckt och förlora poäng?" fräste Jillian åt henne. "Det blir bara värre ju fler vi är, så om du följer med så är det större chans att någon upptäcker oss. Jag vill inte bli relegerad eller någonting, och jag vill absolut inte att du blir relegerad på grund av några idiotiska Gryffindorare. Draco bryr sig nog inte så mycket om det, han vill bara sätta dit Potter." 

De orden fick Amanda att hålla tyst, ända tills det var när midnatt och Jillian och Draco skulle ge sig av. Amanda hade vaknat när Jillian gick upp ur sängen och hon hade tittat upp på henne. 

"Lycka till." viskade hon svagt innan hon snabbt somnade om igen. Jillian tog på sig sin morgonrock och mötte Draco i sällskapsrummet. 

"Redo?" frågade han och tittade allvarligt på henne. 

"Nej, men jag har inget val." suckade hon. 

De lämnade Slytherin och smög långsamt genom korridoren som ledde till Astronomitornet. De var ganska nära när Jillian fick syn på ljus av en lyckta som snabbt rörde sig upp för trapporna. Hon drog sig in i skuggorna, men Draco hann inte, personen fick syn på honom. 

"Straffkommendering!" skrek Professor McGonagall. "Och tjugo poängs avdrag för Slytherin!" Promenera omkring mitt i natten, hur vågar du ..." 

"Ni förstår inte, professor McGonagall, Harry Potter är på väg hit ... han har en drake!" försökte Draco. 

"Vilket förfärligt struntprat! Hur understår du dig att komma med såna lögner! Kom med här - jag ska minsann tala med professor Snape om dig, Malfoy!" 

Jillian tittade storögt på när McGonagall släpade iväg Draco ner för trapporna. Hon själv funderade på om hon skulle fortsätta utan honom eller smita ner i Slytherin innan någon annan kom hit. Hon började gå upp för trappan. Hon tänkte fortsätta utan Draco, men hon visste inte om hon skulle berätta något för honom efteråt. 

När hon kom upp fick hon se Hermione och Harry stå där uppe. Hermione utförde en liten dans. 

"Malfoy har fått straffkommendering! jag skulle kunna sjunga!" 

"Gör inte det." sa Harry och tittade ut över landskapet runt Hogwarts. 

Jillian försökte så tyst som möjligt gå och gömma sig någonstans, och lyckades gömma sig så att de inte skulle se henne, utom när de gick ner igen. 

Harry och Hermione stod och skrattade medan lådan emellan dem skramlade och skakade. Jillian tänkte att det måste vara draken. 

Efter cirka tio minuter kom ett gäng kvastar flygande och tog med sig draken därifrån. 


När Harry och Hermione gick därifrån sedan, lämnade de kvar osynlighetsmanteln där uppe. Jillian sprang snabbt fram och ryckte åt sig den och slängde den sedan över sig. Hon följde långsamt efter dem ner för alla trappor, och hoppades att hon skulle slippa den där skumma flickan i natt. 

Hon följde Harry och Hermione genom korridoren, och plötsligt dök Filch upp i änden av korridoren. 

Jillian, som var osynlig hade inga problem med det, hon smög förbi honom, och fortsatte snabbt mot Slytherin där hon mötte Draco. 

Hon drog av sig osynlighetsmanteln och satte sig bredvid honom i soffan. 

"Du hade rätt." sa Jillian och stirrade in i den döende elden framför dem. "De lämnade bort draken till några." 

"Varför skulle jag bry mig?" sa Draco trött. 

"För att de mötte Filch." 

Draco lyste upp. "Mötte de Filch?!" sa han upphetsat. "Vad hände?!" 

"Jag vet inte, men det får vi nog veta imorgon." hon log mot honom när hon reste sig upp och gick mot sitt rum. Hon hade osynlighetsmanteln i ett hårt grepp i handen och hoppades att Draco inte skulle få syn på den. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jättekort, jag vet. Men det är inte mycket kvar nu! Snart har jag skrivit 30 kapitel! och om fyra kommentarer så har jag fått 30 kommentarer också! också! Om jag får 4 kommentarer (från olika personer, man ser på IP-adressen om det är olika, så fejka inte) så kommer jag försöka skriva klart allt den här helgen, så att jag kan börja på Livet efter Döden! Hannah Hathaway väntar på att få berätta sin historia. ;) 


Kram! 

 
 
Nora ♥

Nora ♥

15 juni 2013 14:08

Sååååå braa! :)

Älskar din novell/bok! :) <3 <3 ♥

//Nora :) <3

http://starstablebloggis.bloggplatsen.se

Hon som skriver

15 juni 2013 15:04

Tack tack!! :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hon som skriver - 28 september 2014 15:14

Hej!    Det var ju typ... väldigt länge sedan jag skrev någonting, och jag är ledsen för det.. men jag har i alla fall något jag vill berätta: Jag har blivit lite Potternörd igen, och tog redan på mina inloggningsuppgifter på Pottermore! Jag känn...

Av Hon som skriver - 25 april 2014 21:21

... till hogwartsnoveller! Bloggen fyller 1 år! På andra bloggar brukar man skriva nått långt, töntigt inlägg och tacka för året... men jag tänker fira med att lägga ut en novell istället! Jippi! Den kommer ut EXAKT 22.00 idag! Grattis till hogwartsn...

Av Hon som skriver - 14 april 2014 08:53

Esther hämtade sig en stund och var tyst med ett plågat uttryck i ansiktet. Sedan öppnade hon munnen igen, tvekade en sekund, och fortsatte sedan: ”Hon var det långt innan jag ens var född. Hon har nog varit det sen hon flyttade hemifrån, tro...

Av Hon som skriver - 14 april 2014 07:48

Min blogg är ju inte särskillt känd eller så, nu när det nästan har gått ett helt år. Och jag tror att jag har kommit på vad det beror på.    Jag menar.. I början så skrev jag om Harry Potter, och då hade jag väl en handfull följare, men sen när ...

Av Hon som skriver - 13 april 2014 08:26

Jag suger verkligen på att blogga. Jag håller på ett tag, sen börjar skolan och så kan jag inte fortsätta, för att jag blir för jäkla trött. Vad sur jag blir på mig själv.    Igår tog jag fram det senaste kapitlet av novellen i Word och läste ige...

Tjenna!


Hej där! Glad att du kom! Här kommer jag skriva korta noveller!

Fråga saker! Jag svarar!

11 besvarade frågor

RÖSTA! >:D

Jag tycker att den pågående novellen är
 sådär.
 okej.
 halvbra.
 bra.
 jättebra.

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok!

Länkar

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards